Skimmelsvamp

Fugt i boligen kan være farligt og et fugtigt indeklima kan forårsage skimmelsvamp. Skimmel er skadeligt for dit helbred såvel som boligen. Det er ikke ualmindeligt, at skimmel kan give hovedpine, angreb på slimhinder og asmatiske reaktioner m.m. Heldigvis forsvinder disse reaktioner oftest, når problemerne er løst. Derfor er der god grund til at være på vagt overfor skimmel.

Tegn på skimmel

Skimmel ses som grønne, sorte, brune eller hvide plamager på gulve, vægge eller indbo. I nogle tilfælde kan der også lugte muggent. Ydervægge og vådrum er særligt udsatte.

Det er ikke altid, at skimmelsvamp er synlig. Derfor er det en god idé at kigge bag møbler, løst tapet, under tæpper, i hjørner og ved afløb i vådrum ved mistanke om skimmelsvamp.

Skimmelsvamp kan i værste fald medføre hovedpine, angreb på slimhinder og astmatiske reaktioner m.m. Disse reaktioner forsvinder dog, når skimmelsvampen er væk.

Hvordan opstår skimmelsvamp?

I boliger med et fugtigt indeklima, er der grobund for de uvelkomne svampe. Skimmel opstår, når kondens binder sig til støv.

Høj fugtighed i boligen kan skyldes fejl eller byggeskader i bygningen, eller fra beboernes aktiviteter såsom bad, tørring af tøj og madlavning.

Det skal du gøre for at undgå skimmel

Det skal du gøre for fjerne skimmel

Du kan finde mere information om skimmelsvamp på www.kab-bolig.dk eller http://www.skimmel.dk